Ивайло Московски потърси съчувствие, но не го получи

 

Пореден ден на гръцка блокада по границите ни. На „Кулата” ту се пропускаха камиони, ту - не. 

 

Гневът на съседите доведе и българският транспортен министър. Ивайло Московски потърси съчувствие от протестиращите фермери, но не  го получи. Напротив! Беше му заявено, че стъпки назад няма да се правят. Сега на транспортния ни министър не му остава друго, освен да чака помощ от Европа.

 

Опашките по границата ни с Гърция продължават да се вият. Това отведе транспортния ни министър Ивайло Московски при протестиращите. 

Още по темата

 

„Ако приемем, че има някакъв проблем, той е в колоната от гръцка страна. Там и вчера Червеният кръст в Гърция е отказал да помага за неща от първа необходимост на водачите”, заяви Ивайло Московски. 

 

И поиска от областния управител на Серес шофьорите ни в Гърция да получат провизии и химически тоалетни. 

 

„Второто, за което настояхме, е да се въведе някакъв график на първо време, през който да бъдат пропускани автомобилите, като искам да подчертая, че официалните власти на Гърция заявиха, че проблемът е извън техния контрол, т.е те не могат да влияят на процеса”, обясни Московски. 

 

„Проблемът от ваша страна е по-голям, защото опашката е три пъти по-голяма от ваша страна. Това се дължи на контрола от ваша страна. Контролът на българските власти бави трафика от ваша страна”, заяви заместник-префектът Янис Моисядис. 

 

И така нашият транспортен министър остана да чака помощ от Европейската комисия. 

 

„Оттук-нататък ръцете ни са вързани и не можем двустранно да решим въпроса”, заяви Ивайло Московски. 

 

А българските превозвачи изчисляват загубите.

 

„От 150 до 500 евро на ден, зависи от камиона и зависи от товара без договорните отношения, които ги има със съответния работодател”, пресмята Миролюб Столарски,  председател на БАСАТ. 

 

Междувременно Гърция отново се готви за 24-часова блокада. Очаква се тя да започне утре по обед.