Според НПО жертвите са най-малко девет, сред тях – и едно дете

Болница на „Лекари без граници” в Северозападна Сирия беше бомбардирана. По данни на хуманитарната организация четири ракети са изравнили лечебното заведение със земята, съобщава Би Би Си.

 

Още по темата

Според Сирийската обсерватория за правата на човека при атаката са загинали най-малко деветима души, сред които и две деца. Ранените били десетки.


Най-малко осем души от персонала на лечебното заведение са в неизвестност след атаката, за която медици твърдят, че е извършена от руски самолет.


Болницата е разположена в град, контролиран от бунтовници, на около 30 км от Идлиб. В нея има 30 легла.

 

Международната хуманитарна организация обвини за инцидента Русия, която извършва въздушни удари в подкрепа на войските на президента Асад.

 

Също днес при друг въздушен удар срещу  болница близо до границата с Турция загинаха 14 души, сред тях и деца. Последните смъртоносни удари стават само дни преди договореното ограничено примирие трябва да влезе. То обаче не се отнася за въздушните удари.

 

През уикенда Сирия обвини Турция, че е изпратила най-малко сто войници на тяхна територия. Целта на операцията била да се доставят боеприпаси на бунтовници, които се бият срещу частите на Башар Асад.