Прогнозата направи премиерът Бойко Борисов, след като инспектира сградата

 

Сградата на военното НДК, където ще се помещават Софийският районен съд и Софийската районна прокуратура, трябва да бъде готова до ноември. Тази прогноза направи премиерът Бойко Борисов, след като провери строежа на новата сграда.

 

Финансовият министър Владислав Горанов от своя страна обеща да осигури необходимата сума, нужна за оборудването и довършителните дейности. 

 

Председателят на Софийския районен съд Методи Лалов показа на Борисов тържествената зала в новата сграда на съда и заяви, че остава да бъде направен подът и ламперията по стените, както и да се обзаведе. 

 

По последни разчети за обзавеждането са необходими 5.1 млн. лв. Голяма част от сумата ще отиде за софтуер. Става дума за компютри, които за седемгодишен период напред, според анализа на специалисти, да не се говори повече по тази тема и да бъде подходящ хардуерът за въвеждането на електронно управление.

 

Премиерът коментира, че ВСС не може да осигури парите за обзавеждането и затова заедно с Владислав Горанов ще бъде обсъдена необходимата сума, която трябва да бъде осигурена.