Тя е подсъдима по дело за данъчни престъпления и финансови измами

Испанската инфанта Кристина, която е подсъдима по дело за данъчни престъпления и финансови измами чрез компанията Aizoon, заяви, че всички решения в компанията са вземани от нейния съпруг Инаки Урдангарин, със съдействието на помощника си. 

Още по темата

 

"Съпругът ми ръководеше и вземаше решенията в Aizoon, със съдействието на неговия помощник по данъчните въпроси", каза Кристина, отговаряйки на въпроси на своя адвокат Пау Молинс. Тя посочи, че дори не е присъствала на съвещанията на Съвета на директорите на компанията.

 

В Испания започна делото срещу принцеса Кристина и съпругът й Инаки Урдангарин за укриване на данъци, докато Урдангарин е обвинен и за други финансови злоупотреби. Кристина се съгласи да отговаря единствено на въпроси на адвоката си в съда. 

 

Съдът сне част от обвиненията срещу Кристина, включващи и пране на пари. Двамата са изправени пред съда в Палма де Майорка. Урдангарин е обвинен в източване на 6,2 млн. евро, идващи от местната власт, чрез фонд за благотворителност. Наред с това, заедно със съпругата си Кристина, бившият хандбалист е използвал инвестиционна компания, за да усвоява отново държавни средства от изкуствено раздути строителни поръчки, напомня БГНЕС.