Повече такива игрички няма да търпим, категоричен беше премиерът

Видео: БГНЕС

 

 „Няма как да компенсираме превозвачите и те добре знаят това. Затова беше толкова тежко и затова толкова напрежение се създаде”, коментира в Бургас премиерът Бойко Борисов. 

Още по темата

 

„Гръцките фермери не се разбираха с нормални дипломатически преговори. Затова се стигна до ултиматума с присъствието ни на Европейския съвет. Гърция без помощта на Брюксел, разбира се, и с колегите от Вашингтон  не може да се развива нормално. Аз благодаря на гръцкото правителство, благодаря на самите фермери, че разбраха, че повече такива игрички няма да търпим и се оттеглиха. Така, че се надявам това да им е последното подобно мероприятие”, добави премиерът.

 

Ако имат вътрешно политически проблеми - имат си площади в Атина. Ние не се бъркаме в тяхната работа”, каза още Борисов и добави: „Нека да приемем,че сме си свършили работата и сега КПП-та са отворени. Това трябва да е урок и повече това не трябва да се допуска, защото никак не ми е приятно да посещавам Гърция по такива поводи и  да давам ултиматуми на техните власти”.

 

Премиерът напомни, че усилено се изгражда оградата по границата ни с Турция. На последното заседание на правителството бяха отпуснати още 35 милиона лева за удължаване на съоръжението. 

 

Репортер: Цеца Алексова