Двете страни са разработили нов план, осигуряващ изпреварващи военни операции

Източник в Сеул заяви, че САЩ и войски от Южна Корея тренират операция за премахването на севернокорейското ръководство, както и военни учения, включващи точкови удари по ядрени и ракетни арсенали на КНДР. 

Още по темата

 

Според южнокорейската агенция "Рьонхап", цитирана от БГНЕС,  300 000 войници от Южна Корея и 17 000 американски войници ще бъдат включени в учения, в които ще участват самолетоносачът Джон Стенис, ядрена подводница и бомбардировач B-2.

 

Военни източници информират, че пролетните учения на САЩ и Южна Корея ще се фокусират върху оперативен план, в който се предвижда съюзническите сили да планират удари срещу севернокорейското ръководство, ядрени и ракетни арсенали на страната в случай на война. Участие ще вземат от 5000 до 7000 южнокорейски и американски морски пехотинци, както и десантни кораби, с които ще се отработва десант на територията на КНДР близо до стратегически военни съоръжения.

 

САЩ и Южна Корея са разработили нов план "Ч-D", който осигурява изпреварващи военни операции, включващи откриване, блокиране, унищожаване на ядрени и ракетни арсенали на КНДР и защитаване в случай на тяхното използване.