Надявам се всички фактори в управлението да си вземат поука, заяви Четин Казак

Видео: БГНЕС

 

Отговорност за стабилността във властта носят политическите сили в парламента, които формират управляващото мнозинство. Това заяви съпредседателят на ДПС Мустафа Карадайь на въпрос на журналисти как Движението гледа на това, че премиерът поиска да се отмени процедурата по избор на състав на КЗК.

 

От своя страна другият съпредседател Четин Казак заяви, че „подобни обрати и противоречиви сигнали не дават добра картина, и не оставят добър вкус, относно синхрона в управляващото мнозинство за последователността на предприетите действия и вземаните решения”. 

 

Според него тези обрати не оставят в обществото усещане за стабилност и предвидимост на управлението. 

 

„Това са констатации, които будят безпокойство, и се надявам всички фактори в управлението да си вземат поука и да променят поведението си, ако искат да продължат да имат претенциите, че представляват мнозинството от българските граждани”, добави Казак.

 

Ръководството на ДПС беше на традиционните политически консултации при президента, предаде БГНЕС. На срещата са обсъждани сигурността в страната и политическата стабилност.

 

Консултациите продължиха малко повече от час и половина.

 

Освен предварително обявените теми, по които двете страни са изложили съображенията си, ръководството на ДПС и Плевнелиев обсъдили още два акцента. Единият е обхващал стабилността и сигурността в страната от една страна, както и политическата стабилност, а другият е бил свързан с икономиката. 

 

Изключително доволни сме от това, че президентът се съгласи с тезите и акцентите, които имаме като Движение за права и свободи в сферата на икономиката и в сферата на развитието на страната ни. А именно, че акценти и приоритети в развитието на страната би трябвало да бъдат семейният, малкият и среден бизнес и в частност в сектора земеделие - малките ферми и фирми”, заяви пред медиите съпредседателят на ДПС Мустафа Карадайь.

 

Според него най-важни са инвестициите в заетостта на хората. 

 

„Развитието минава през полагане на усилие и стимулиране от страна на държавата на семейния, малкия и среден бизнес”, допълни Карадайь.

 

Освен това той добави, че е добре, че има консултации с държавния глава, защото така различните политически сили могат да изложат пред него различните политики, важни за страната, според тях самите. 

 

„След като се обобщят тези теми властимащите могат да имат предвид дори и политики, продуцирани от опозицията, което се получава по-трудно в парламента”, обоснова се Карадайь.

 

Политическите консултации на Плевнелиев продължават по-късно с БСП.

 

Видео: БГНЕС