Двамата с открити нападки един към друг

 

Радан Кънев и Бойко Борисов с открити нападки един към друг. Премиерът обвини партията на доскорошния си партньор в кадруване в съдебната власт, а Кънев нарече Борисов "лъжец".

 

"Радан Кънев го обичам много, но докато не станат наясно със себе си, защото действително имат раздвоение”, коментира Борисов.

 

"Бойко, който лъже, не е Бойко, който познаваме”, заяви Радан Кънев.

 

Обвиненията в лъжи към бившия партньор той отправи след интервю на премиера за сайта mediapool.bg, в което Бойко Борисов защити довчерашния общ враг ДПС и заяви, че не те, а партията на Кънев е имала незаконна връзка със съда. Премиерът се оплака и че Кънев умишлено го обвинил в измяна с ДПС и БСП.

 

"Това са само малка част от лъжите, които премиерът си позволи в това интервю”, заяви още Кънев.

 

Той коментира едно от нещата, които оспорва - връзките си със съдии, за които твърди Борисов. А премиерът обясни, че отвърнал на тона, а след това се поправи - не изрекъл обвиненията, просто за да си го върне, а че ДСБ доказвали думите му с поведението си и атаките по адрес на ГЕРБ. 

 

Без повече коментари и обяснения има ли истина в обвиненията, Радан Кънев заключи, че бившият му партньор се е променил.

 

"Премиерът умееше добре да манипулира публиката, без да изрича преки лъжи. Това беше основното му политическо умение. Неговата загуба лишава България от силен политически лидер за добро или лошо”, заяви той.

 

Премиерът не се трогна, но заподозря Кънев, че още не е преживял раздялата.