Репортерът на Нова се срещна с жителите на Непал, дни след земетресението от 7,9

 

 

Специална поредица представя най-доброто от репортерите на Нова - репортажи за емблематични лица и събития, истории, разказани първо или само по Нова, или истории, белязали световните новини, през погледа на нашите репортери. Истории, които ще запомним.

 

Надя Ганчева разказа историята на оцелелите в Непал: „7,9 по Рихтер срина тази страна, но аз запомних хората, които продължаваха да се усмихват...”, спомня си тя. 

 

Надя Ганчева е един от криминалните репортери в нюзрума на Нова. Интересът ѝ към журналистиката се заражда, докато все още е ученичка. Случайна среща с разследващ журналист, работещ по сигнал, свързан с бивш кмет, я мотивира да вземе решението, че един ден ще бъде негов достоен колега.

 

Надя става част от екипа на Нова през 2006 г. – започва в „Здравей, България”, а от 2009-а е репортер в Новините на Нова. Признава, че ако не беше журналист, щеше да бъде юрист и отново щеше да прекарва голяма част от времето си в коридорите на Съдебната палата. Тя допълва, че усеща, че си е свършила работата, „когато е видяла истината, казала я е и това е имало ефект”.

 

 

 

В рамките на поредицата очаквайте още разкази от репортерите на Нова. Истории от твоя живот.