"Нападателят ми е свързан с ИДИЛ", заяви американският милиардер

 

Протестиращ се опита да нападне Доналд Тръмп по време на митинг. Поредният инцидент със скандалния милиардер стана в Охайо и предизвика паника сред охраната.

 

Мъжът, който се опита да се качи на сцената, беше арестуван.

 

Това е пореден инцидент на митинг на Доналд Тръмп. Когато проявата в Чикаго беше отменена, опонентите на американския милиардер го обвиниха, че подтиква привържениците си към насилие. А самият Тръмп изненадващо обяви, че мъжът, опитал да го нападне, е свързан с терористите от ИДИЛ. 

 

Вижте част от речта на милиардера на митинга в Кливлънд, Охайо. 

 

Видео: Ruptly

 

Междувременно, в Канзас Сити полицията използва лютив спрей срещу демонстранти, които излязоха по улиците, за да осуетят провеждането на митинг на привърженици на американския милиардер. 

 

При инцидента бяха арестувани най-малко двама демонстранти. 

 

 

Видео: Ruptly

 

Междувременно в последните часове стана ясно, че кандидатът за президентската номинация на Републиканската партия в САЩ Тед Круз е победил водещия претендент Тръмп в надпреварата за партийната номинация при гласуването в Уайоминг, предаде AFP.

 

След преброяването на всички гласове, сенаторът от Тексас Круз печели 66,3% от вота в западния щат, значително изпреварвайки следващия го Марко Рубио – получил 19,5% от гласовете. 

 

Тръмп, бомбастичният магнат оглавяващ социологическите допитвания и имащ най-голям брой делегати за националната конвенция на републиканците, е трети със 7,2% от вота. 

 

С тези резултати Круз получава девет делегати, Рубио и Тръмп по един делегат и един делегат остава независим, уточнява Агенция "Фокус".