Вълна на съчувствие заля социалните мрежи

Видео: Ройтерс

 

Белгийците запазиха минута мълчание в памет на жертвите от вчерашните атентати в Брюксел. Няколкото хиляди души, стекли се на Площада на борсата в центъра на столицата, нарушиха тишината с викове "Да живее Белгия!", последвани от ръкопляскания.

 

Вълна от съпричастност заля социалните мрежи след вчерашния кървав ден в Брюксел.

 

Видео: Ruptly

 

Пред дипломатическите мисии на Белгия в цяла Европа се стичат хора, които изразиха скръбта си от случилото се с цветя, свещи и послания. 

 

Вратите и на белгийското посолство в София бяха отворени в четвъртък за всички желаещи да изразят съчувствие към близките на загиналите и ранените в атентатите. Поставена беше специална възпоменателна книга. Свое послание в нея остави президентът Росен Плевнелиев, посланиците на много от европейските страни, както и десетки граждани.

 

 

Хиляди хора се събраха в сърцето на Брюксел и запазиха минути мълчание в памет на жертвите. Същото стори и американската мисия на НАТО. 

 

 

Раул Кастро, Барак Обама и съпругата му Мишел също запазиха минута мълчание преди бейзболен мач в Хавана, на който присъстваха двамата държавни глави. 

 

Това се случи и преди хокеен мач в Канада, Монреал. 

 

Лондон също изрази съпричастност към жертвите на атентатите. 

 

 

Играчите от футболния клуб "Реал Мадрид" и техните треньори също отбелязаха с мълчание трагичните събития. 
 

 

 

Прочути паметници и забележителности в Европа и по света бяха осветени с цветовете на националното знаме на Белгия - черно, жълто и червено. Сред тях бяха Айфеловата кула в Париж, Бранденбургската врата в Берлин, фонтанът Ди Треви, Световният търговски център в Ню Йорк.

 

Какви са реакциите и снимките в интернет след атентатите, които отнеха живота на десетки – гледайте във видеото и галерията.