Премиерът предупреди, че ще има още корупционни разкрития

 

 

Бойко Борисов отправи остра критика и предупреждение към ГЕРБ. Лидерът на партията намекна, че след аферите в ДАИ и с поръчките за храни, може да има още разобличени

Още по темата

далавери.

 

Премиерът разкритикува и настоящия дръжавен глава, задето се разграничил от ГЕРБ с поемането на поста. 

 

"Партията може да бъде свалена само от свои", обяви Борисов. Той се застъпи зад решенията на своите кметове, но ясно ги предупреди, че ако ги хване в корупция, няма да се размине на никого.

 

Критиките на Борисов отнесоха евродепутатите. Похвалите - тези, които стоят зад министрите му. Имаше и шамари - срещу корупцията.

 

"Вие прекрасно си знаете по места къде има нещо, което обществото не би приело - няма да го правите. Най-силното ни място е чистотата на партията. Ако докопам някого от вас, милост няма и вие го знаете прекрасно. Подготвил съм доста изненади, да ви предупредя - много внимавайте​", закани се министър-председателят. 

 

Мъмрене имаше и за евродепутатите на ГЕРБ. А по темата "президентски избори" шамарът беше за настоящия държавен глава. Дойде и дилема. 

 

"Трябва да се борим и за тези избори. Тогава да се промени системата за избор. В противен случай защо ще се блъскаме някой да става президент - да се разграничи от нас? Пак не виждам логика", коментира Борисов. 

 

Шамар имаше и за другите в парламента: "Не е отговорно да се правиш на опозиция, а да си мериш процентите, че си в Реформатоския блок". 

 

"Парламентарната група на ГЕРБ е стабилна, уверена във всички законодателни промени, които правим. Това е важна предпоставка за стабилността на страната", заяви председателят на ПГ на партията Цветан Цветанов.

 

Столичният кмет Йорданка Фандъкова от своя страна защити увеличаването на цената на билета за градския транспорт в София.

 

„Само преди няколко дни Столична община взе тежко е непопулярно решение да увеличи цената на билета в София. Ясно си даваме сметка, че единственият начин да покажем, че решението е било правилно като пуснем нови автобуси и изградим нови 12 км от метрото“, каза Фандъкова.