Инцидентът стана на изхода на Луковит

 

Тежка катастрофа е станала на изхода на Луковит в посока София. На място са загинали дете и четирима пътници на лек автомобил - две сестри, съпрузите им и малкото дете на едно от семействата. Петимата пътували към сина на едно от семействата,  за да го приберат за празниците.  

Още по темата

 

Сигналът за тежкия пътен инцидент е получен днес към 12.40 часа. По първоначални данни челен удар между пътнически автобус и лек автомобил е отнел живота на дете и четирима възрастни, пътували в колата.  

 

Автомобилът е пътувал за столицата, а автобусът – за Свищов през Плевен. В автобуса пътували 37 души. Нито един от тях не е пострадал при инцидента. След инцидента, от компанията са изпратили друг автобус, който да транспортира хората до Плевен и Свищов. Шофьорът на автобуса в шок след случилото се. 

 

 „Карах с 70 км/ч. Намалих скоростта, защото валеше дъжд. Срещу нас излезе кола от нейното платно”, разказа шофьорът на автобуса. Само бързата му реакция спасила пътниците от автобуса.

 

Часове бяха нужни на спасителните екипи да извадят телата на загиналите от купчините с ламарина. След това и колата беше вдигната от мястото на катастрофата.