От държавното обвинение внесоха в съда делото срещу певицата

 

Софийската районна прокуратура внесе в Софийския районен съд материалите по бързото производство срещу певицата Жана Бергендорф. 

Още по темата

 

От държавното обвинение предлагат тя да бъде освободена от наказателна отговорност и да ѝ бъде наложена глоба от 1000 до 5000 лева. Бергендорф е обвинена за това, че на 19 април около 22.35 часа на ул. „Г. С. Раковски“ в София е управлявала кола след употреба на наркотични вещества.  

 

В "Здравей, България" адвокатът ѝ Стефан Атанасов обясни какво точно се е случило във вторник в центъра на столицата. „Кола, която се е движила пред колата на Жана, е спряла рязко на пешеходна пътека на улица „Раковски”. Жана не е успяла да спре и двата автомобила са се ударили. Очевидно другият участник в катастрофата я е разпознал и е решил да викне полицията. За мен е пълна загадка защо се вика полицията за толкова леко ПТП”, заяви Атанасов.

 

Тестът с дрегер показал, че певицата не е употребила алкохол преди да се качи зад волата. Тестът за наркотици обаче бил положителен. Затова тя е била задържана от полицаите. След повече от половин денонощие в ареста, тя е била освободена, а прокуратурата ѝ е повдигнала обвинение за шофиране след употреба на наркотично вещество. 

 

Припомнете си какво точно се случи преди седмица: