Спор по темата в "Събуди се"

 

Справка в сайта на Народното събрание показва, че през миналата година депутатите са почивали 82 дни - за разлика от народа, който по Кодекса на труда, плюс дните от празничния календар, не е работил общо 45 дни, отбеляза Дияна Найденова в „Челюсти”.  

 

Още по темата

Депутатите отсъстваха от жълтия паваж 25 дни по Коледа, а сега ще ни липсват 12 дни за Великден. За разлика от учениците, понеже са големи, народните представители сами решават колко дни да са ваканция.

 

Заслужава ли парламентът дългите почивки – дебат по темата в студиото на „Събуди се”.

 

Методи Андреев от ГЕРБ обясни, че този път е гласувал за това да я има тази ваканция, „за разлика от зимната, когато гласувах да няма такава”.

 

Корнелия Нинова от БСП заяви: „Аз гласувах против дългата ваканция и не за пръв път – това ми е принципно разбиране. Не е справедливо един да почива пет дни, а друг – 25. Отпуските са за това човек да се възстанови. Как един миньор може да се възстанови по-бързо от един депутат? Хората, които са ни изпратили в парламента, не искат ние да почиваме толкова”.

 

Андреев уточни, че има хора и с по-големи почивки и това са учителите. „Не бива да говорим популистки, защото популизмът повишава социалната завист между хората. Важно е човек колко е работил и какво е свършил”, уточни той.

 

Целия спор по темата гледайте във видеото!