Не плачем за внимание, подчерта Трендафил Величков

 

„Според нас в този си вид това управление изчерпа потенциала си”, коментира в студиото на „Здравей, България” Трендафил Величков, областният управител на Пазарджик, който във вторник подаде оставка и тя беше приета от премиера Бойко Борисов. 

Още по темата

 

Величков обяви, че се оттегля, след като вчера неговата партия АБВ обяви, че обмисля да спре да подкрепя кабинета. Националният съвет на АБВ вече предложи това да се случи, но окончателното решение ще бъде взето в неделя от конгреса на партията.

 

„Не става дума за емоционално решение. Направихме анализ на изминалите две години и на базата на този анализ взехме решението. Не плачем за внимание”, подчерта той.

 

Той коментира и кои биха могли да са кандидатите за президент на партията. „Ако питате мен и Георги Първанов, и Ивайло Калфин са профилът на президент, от който България има нужда. Аз лично ги номинирам веднага”, заяви Величков.

 

Той коментира и какви ще са отношенията на АБВ с БСП след смяната на лидера на столетницата. „Ние отправихме покана за голям разговор в ляво, на която Михаил Миков не отговори две години. Надяваме се Корнелия Нинова да отговори на поканата. И аз, и моите колеги никога не сме спирали да работим за това България да има силна и обединена левица”. 

 

Ще има ли предсрочни парламентарни избори според вас? Гласувайте в анкетата ни ТУК.