Участие на Първанов или Калфин дава шанс за промяна на атмосферата, смята той

 

„Не е тайна за никого, че Георги Първанов и Ивайло Калфин са сред най-спряганите имена за кандидати за президент, не само в АБВ, но и в обществото”, заяви в студиото на „Събуди се” заместник-председателят на АБВ Румен Петков. 

Още по темата

 

„И двамата излъчват и сила, и достойнство и имат зад гърба си политическа дейност, която не оставя въпросителни. Логично е тези две имена да са сред най-сериозно коментираните”, каза още Петков.

 

„Не знам защо ние трябва да питаме Конституционния съда дали Георги Първанов може отново да е президент. Ако той се кандидатира, ще има други, които ще питат съда”, коментира още Петков.

 

„Мисля, че едно участие на Първанов или на Калфин в много голяма степен дава шанс за радикална промяна на атмосферата в България и на политическия диалог. През последните 5 години чрез президентската институция ние като държава загубихме много, загубихме тягата, която имахме като лидер на Балканите”, добави той. Петков е убеден, че ако Първанов се кандидатира, той ще може да разчита на много широка обществена и политическа подкрепа.

 

Румен Петков коментира и дали Бойко Борисов ще се кандидатира за президент. „Сценариите са три. Единият е Цветан Цветанов да се опитва да направи Борисов президент, за да яхне партията, другият е Борисов да иска да стане президент и да се опитва да обясни това на широката публика.  Третият сценарий е политическа партия ГЕРБ  да разбира, че няма друг сериозен кандидат”, заяви Петков.