Защо миенето на коли се оказва по-смислено начинание от живота зад бюрото?

 

Какво може да накара един млад човек с обещаваща кариера в държавната администрация да се откаже от подредения си живот, за да помага на другите? Защо миенето на коли се оказва по-смислено начинание от живота зад бюрото, за който и днес вероятно хиляди студенти се готвят и мечтаят?

 

Екип на „Събуди се” се срещна с човека с отговорите Тодор Добрев. Той е на 33 години, завършил е финанси, шест години е писал анализи в Агенцията по заетостта. 

 

За два дни усилено миене в седмицата, в края на месеца заплатата е същата като зад бюрото. Оставащите три Тодор посвещава на акции като тази да даде обяда си на хора без дом или да сготви за социално слабите, за които е писал анализи в удобния си кабинет.

 

Дните за осигуряване на прехраната в автомивката за Тодор са дни на учене и търпение. Той владее два вида бойни изкуства и прилага тяхната философия през цялото време.

 

Как един 33-годишен мъж стига до подобни изводи. Придружаваме Тодор по любимия му път – сред дърветата, в чиито корони той може да се взира и с часове. Винаги с лупа за подробностите, които често  ни убягват.

 

Доскоро Тодор е изпитвал страх от общуването с хора, защото 14-годишен започва да заеква. Завършил е финанси, защото това е била най-перспективната специалност а в Агенцията по заетостта може и да пробват всеки, но не назначават всеки.

 

Сега му предстои да се обучава за възпитател в занималня по програмата „Заедно в час”.