В четвъртък 12-годишно момиче изгуби равновесие и полетя отвисоко

 

12-годишно дете се бори за живота си втори ден, след като падна от Асеновата крепост. Момичето е в кома с тежка черепно-мозъчна травма. Инцидентът е станал по време на разходка на ученически клас.


Шестокласниците били на разходка до Асеновата крепост. Завела ги класната им. На връщане 12-годишната Анита спряла да завърже обувката си.

 

Още по темата

„И се подпря на... то не е мантинела, а една циментирана такава стена. И в един момент виждам как с едно рязко движение, сякаш някой я изтика и оттам нататък не искам да си спомням”, казва класният ръководител Кети Стоянова.
Анита полетяла от седем метра височина. От удара изпаднала в кома.


„Държа да уточня, че детето беше жадно през цялото време. Не е носило водичка със себе си. Много е вероятно детето да се е обезводнило. Кръвното ѝ беше ниско, когато отидохме в болницата”, добавя Кети Стоянова.


Основната версия, по която работи прокуратурата, е нещастен случай.

 

 

„Въпреки всичко продължават да се разследват и други възможни версии за евентуално злоумишлено деяние”, коментира Калоян Димитров, районен прокурор на Асеновград.


Пътят към Асеновата крепост е общински, но от кметството обясниха, че няма как да го обезопасят изцяло. Мантинели има само на местата, където са укрепвани свлачища.

 

 

 

„Това не е пешеходна зона, защото свързва няколко села. Отговорност носи учителят, директорът”, коментира зам.-кметът на Асеновград Мария Вълканова.

 


„Не се упреквам. Единствено си казвам "защо трябваше да се случи това”, добавя класният ръководител Кети Стоянова.


Състоянието на детето остава тежко.