Всички служители бяха откарани в болница за преглед

Няколко пощенски плика, съдържащи неустановен бял прах, предизвикаха тревога в два пощенски клона в Норвегия и Швеция и бяха предадени за експертен анализ. Това съобщи днес полицията в двете държави, цитирана от ДПА и БТА.

Още по темата

 

В Норвегия 44 служители бяха откарани в болница за преглед, след като снощи в пощенския им клон в община Стоке, на юг Осло, се разтворил плик, съдържащ бял прах.

 

Той е бил покрит и поставен на сигурно място съгласно процедурите, заявиха местната полиция и пощенската служба пред Норвежката радио-телевизионна компания. Няколко служители са получили раздразнение на дихателните пътища и кожата, но след лекарско наблюдение е било преценено, че всички могат да бъдат изписани.


Норвежкият институт за изследвания в сферата на отбраната ще извърши анализ на субстанцията.


Няма данни нито за подателя, нито за получателя на плика. Пощенският клон в Стоке е временно затворен.


В съседна Швеция бяха установени два подозрителни пощенски плика тази сутрин. Това стана в пощенски клон в предградие на Стокхолм. Служителите не са показали някакви симптоми, но все пак е преценено 29 души да бъдат подложени на процедури по обеззаразяване. Местната полиция заяви, че част от пощенския клон е била отцепена.