Отговора търси Яна Николова тази неделя след централната емисия на Новините на Нова

Футболът или терорът ще победи на UEFA EURO 2016? Този въпрос задава журналистът Яна Николова тази неделя от 19.20 ч. в Темата на Нова.

През следващите 30 дни Европа е футбол. Първенството на Стария континент винаги е било извор на много радост и емоции, но обстановката, в която се провежда футболния форум тази година е различна. Домакинът на UEFA EURO 2016 Франция пострада тежко от наводненията, които не пощадиха и нейните съседи. Страната е разтърсена от стачки и социални вълнения, а по парижките улици отново горяха полицейски коли. Все още във въздуха витае споменът за терористичните атаки в Батаклан и „Шарли Ебдо”, а мерките за сигурност са безпрецедентни. Английските фенове крещят по улиците, че на 23 юни ще гласуват за напускане на ЕС, а схватките с други агитки се превръщат в кървави битки. Ситуацията във Франция е огледално отражение на проблемите и страховете, обхванали континента.

Ще успее ли футболът да победи терора и да обедини хората? Гледайте в Темата на Нова тази неделя след централната емисия на Новините на Нова.