Българската спринтьорка завърши първа в серия 2 с време 11.26 секунди

Ивет Лалова спечели полуфиналната серия на 100 метра на Европейското първенство по лека атлетика. Българската спринтьорка завърши първа в серия 2 с време 11.26 секунди, което е и четвърти резултат от всички състезателки, предаде БТА.

Лалова изпревари с 0.01 Татяна Пинто от Германия и Наталия Погребняк от Украйна със същото време, а и трите състезателки отиват във финала, който е по-късно тази вечер.

По темата

В 1-а серия Инна Ефтимова остана на 7-о място с време 11.85. Тя реално беше последна, след като Стела Акакпо от Франция беше дисквалифицирана заради фаул-старт.

Най-доброто време на полуфиналите беше на холандката Дафне Схипърс- 10.96. Лалова снощи пък стана сребърна медалистка на 200 метра и сега ще участва във втори финал.

"Нека не забравяме, че трети ден подред правя максимални бягания. Програмата е много натоварена. Виждате, че квалификациите за Олимпиадата в Америка са в рамките на 10 дни, а Европейското първенство е за 4 дни. Но моята първа цел беше да продължа до финала на 100 метра и ето, че това се случи", заяви Лалова. 

"По принцип не обичам да бягам с насрещен вятър, а и бях забравила как се бягат 100 метра. В началото не тръгнах добре, но така е по-интересно. Ако всичко е сигурно, цялото напрежение пада върху мене. Така че нека има малко напрежение, каза доволната Ивет след края на полуфиналите.