ГЕРБ нямат ясен кандидат, убедена е тя

Татяна Дончева е възможен общ кандидат на левите за предстоящата президентска надпревара. Това заяви самата тя в студиото на "Здравей, България". Според лидера на "Движение 21" кандидатът на социалистите трябва преди всичко да е силен играч, а не "компромисен избор с нисък потенциал за победа". 

По темата

 

„Няма да поставяме предварителни условия, освен две условия – игра за победа и опит да се излезе с най-доброто, което може”, подчерта тя.

"Мисля, че в тези преговори има два въпроса пред скоба. Те са предпоставка за успеха на преговорите. Първо, страните трябва да искат победата, в името на която искат да си сътрудничат. Ако те не вярват в победата и не вярват, че имат нужда и полза от тази победа, те започват да се занимават с глупости. Ние няма да бъдем въвлечени в губещи сътрудничества.

Второ, трябва да се включат за участие всички най-силни играчи. Какви са моите отношения с Георги Първанов, с Румен Петков, с Ивайло Калфин и с част от ръководството на БСП, е без значение, ако гоним максималният резултат", каза още Дончева. 

„ГЕРБ нямат ясен кандидат и Бойко Борисов пази мястото за себе си. Те ще използват обстоятелството, че към момента им дават предимство, за да държат завесата спусната, защото смятат, че това тактически е по-изгодно за тях”, коментира още тя.