"Този терен има само обслужващи функции или така наречената "гола собственост", коментира той

„За пореден път поредната придизборна кампания стартира по начин, по който категорично показва, че специално БСП водят една устойчива политика, в която хвърлянето в публичното пространство на откровени лъжи, генерира скандал. По никакъв начин жителите на София и на България като цяло, нямат основание да се чувстват ограбени, заяви в "Здравей, България" бившият областен управител на София Веселин Пенев.

По темата

Припомняме, че премиерът прие оставката на областния управител на София-град Веселин Пенев заради скандала по сделката с Царските конюшни. Борисов назначи и проверка на главния инспекторат на обстоятелствата около извършените от областния управител разпоредителни действия с царските конюшни в центъра на София. Министър-председателят сезира и прокуратурата с искане за цялостна проверка по случая.

„Становището на експертите беше по отношение на това, че има текущи дела, които по никакъв начин не рефлектират върху интереса на държавата в сделката. Това е такъв вид държавна собственост, за която през годините държавата не е имала възможност и продължава да няма, както е ясно на всички ни, да полага грижи и разходи за поддържането им”, поясни бившият областен управител на София Веселин Пенев.

„Цената на сделката винаги е била решаваща в защита на националния интерес. В интерес на истината, този терен има само обслужващи функции или така наречената „гола собственост”, коментира още Пенев.

Целия разговор гледайте във видеото.