Напрежение край бежанския лагер

Напрежение около бежанския лагер в столичния квартал „Овча купел”. До него се стигна, след сигнал, че към лагера се насочват въоръжени с бухалки младежи. Какво се случи след това.

Тази вечер в квартала е спокойно, но въпреки това полицейски паткрулки и екип на Жандармерията дежурят наоколо. А камерите на един от жилищните блокове са запечатали как скинари гонят бежанците по тесните улички. 

По темата

До напрежението около бежанския център се стигнало след като група младежи се опитали да се саморазправят с мигрантите. Хората от съседната кооперация видели и звъннали в полицията.

Някои от бежанците се скрили в хранителния магазин на Христина. После младежите стигнали до входа на бежанския център, а мигрантите решили да им отвърнат. Намесила се и полицията и момчетата, които търсели самаоразправа, се разпръснали.

До сблъсъци не се е стигнало, имало е само викове. Не е установено и чупене на стъкла на коли, уточни Василев.  

Жителка на квартала, която е наблюдавала случващото се, разказа, че е видяла няколко десетки млади мъже да тичат в района около лагера.

"Носеха пръчки, бухалки. Бяха с качулки и изглеждаха, сякаш гонят някого. Може би чух думите „Излезте, бе”, разказа тя. 

„Няма установено сбиване, няма спречкване. Патрулите са проверили дали има счупен автомобил, но не се установи нищо”, обясни Петър Василев, началник на 6-то РПУ-София.

Заради създалото се напрежение, от ВМРО организират протест. Искат лагера бежанския център да бъде закрит. 

Има ли напрежение с мигрантите в столичния квартал и спокойни ли се чувстват местните? Гледайте във видеото.