Саня е все още живо само благодарение на хемодиализата

Вече две години бъбреците на 15-годишната Саня не функционират. Момичето е все още живо само благодарение на хемодиализата. За да продължи да живее обаче, на Саня й е необходим нов бъбрек. Предлагат й го от клиника в Турция срещу 30 хиляди долара. Сума, непосилна за семейството на детето.

След поредните 4 часа на хемодиализа, Саня се прибира вкъщи. Живее в София под наем. Пристигнала от Харманли с майка си, само за да се лекува.

Бъбреците на Саня спрели да функционират изведнъж, когато била на 13. Оттогава, за да живее тя е на хемодиализа. По 12 часа всяка седмица. Далече от дом, семейство и приятели. На училище момичето не ходи отдавна. Няма сили. Животът наблюдава отстрани – през един прозорец.

Според лекарите, за да живее, Саня има нужда от нов бъбрек. Хемодиализата просто я поддържа.  Преди година баща й поискал да даде своя, но се оказали несъвместими. Несъвместимост има и при майка й. Затова жената решила да дари органа си на непознат човек, в замяна на бъбрек за Саня.

Надежда да спаси детето си, семейството получило от Турция. Получило и цена - 30 хиляди долара. Сума, отказана от Фонда за лечение на деца с мотива, че Турция не е членка на Европейския съюз.

Ако искате да помогнете на момичето, можете да го направите като дарите средства на банковата й сметка:

Име: Саня Станимирова Чанакова

BIC: UNCRBGSF

IBAN: BG14UNCR70001522615220