Георг Георгиев коментира възможността за ремонт на Изборния кодекс в разгара на кампанията

„Не бива да се прибързва в реакциите и в изказаните мнения. Факт е, че ограничението на броя на секциите дойде от Патриотичния фронт и е факт, че в рамките на дебата в рамките на коалицията, приехме това предложение”. Така депутатът от ГЕРБ Георг Георгиев отговори на заплахите на Патриотичния фронт за предсрочни избори.  

По темата

„Виждате каква голяма вълна от обществено недоволство, включително и сред сънародниците ни в чужбина, се надигна. Искаме това ограничение от 35 секции да отпадне”, заяви Георгиев.

Той призна, че не е разумно в разгара на предизборната кампания да се ремонтира Изборният кодекс, но обясни, че за това има настояване от коалиционни партньори като Реформаторския блок. 

По думите му в момента най-важното е мнението на Реформаторския блок.

„Трябва да елиминираме абсолютно всяко съмнение, че се налага ограничение от страна на държавата, тези българи да се включат в изборния процес”, заяви Георгиев.

Що се отнася до въпроса Реформаторският блок дали са партньори, или опоненти, Георгиев заяви:

„Колегите от Реформаторския блок на първо време трябва да се определят сами себе си. Съвсем различно поведение имат в правителството и в Народното събрание”.

Според него ДСБ няма място в блока.

„Не може да си толкова лицемерен, че да се опитваш да извличаш всички дивиденти от управлението, но и същевременно да се декларираш като опозиционер”, заяви Герогиев.

Повече гледайте във видеото!

Ако станете свидетел на изборно нарушение, сигнализирайте ни! ЕКИПЪТ НА „РАЗСЛЕДВАНЕ“ ОЧАКВА ВАШИТЕ СИГНАЛИ ТУК. Не се колебайте да ни изпратите и снимки, видеоматериали или текстови сигнали.

ВСИЧКО ЗА КАНДИДАТ-ПРЕЗИДЕНТИТЕ И ИЗБОРИТЕ ЧЕТЕТЕ ТУК