"В тези избори въпросът е кой ще бие Цецка Цачева", коментира той

„Ние имаме силна обща мажоританта кандидатура, която няма да се огъне на този мутренски рекет на Бойко Борисов. Защото опитът да бъде огънат Трайков по този начин, е правен, само че резултатът е бил друг. И не е случайно, че Трайков е кандидат, защото президентът на България трябва да не се огъва. Следващата стъпка, за да има Реформаторски блок, е той да се консолидира до ниво на единна организация. Аз ги съжалявам, защото сега Борисов ги вика и ги мъмри като шеф. А нито един човек в нито една партия на блока не е човек без достойнство, който иска подобно унижение”, коментира в студиото на „Здравей, България” председателят на ДСБ Радан Кънев.

По темата

По думите му е необходима консолидация през съпротива блокът да бъде подчинен на Бойко Борисов.

„ГЕРБ избраха най-слабия си кандидат за изборите и сега започват да си търсят виновници извън себе си. Сега е време за битка. Не разчитайте на мен да поставя в трудна позиция Трайчо Трайков. В тези избори въпросът е кой ще бие Цецка Цачева”, коментира още Радан Кънев.

„От коалиция ГЕРБ-БСП се изключвам и сега, и за по нататък”, категоричен бе Кънев.

Целия разговор гледайте във видеото.

Ако станете свидетел на изборно нарушение, сигнализирайте ни! ЕКИПЪТ НА „РАЗСЛЕДВАНЕ“ ОЧАКВА ВАШИТЕ СИГНАЛИ ТУК. Не се колебайте да ни изпратите и снимки, видеоматериали или текстови сигнали.

ВСИЧКО ЗА КАНДИДАТ-ПРЕЗИДЕНТИТЕ И ИЗБОРИТЕ ЧЕТЕТЕ ТУК

След интервюто си за NOVA Радан Кънев официално се извини на зрителите на телевизията и на водещия Виктор Николаев заради нецензурния израз "бай х*й", който употреби в национален ефир. 

"Израсъл съм през 90-те години и съм дълбоко убеден от опит, че на мутренско нахалство не бива да се отговаря с обръщане на другата страна. Знам, че има момент, в който културните хора трябва да отговорят на удара с удар, на гаврата - с шамар, на рекета - със сила. В името на достойнството си, на семействата и децата си. Но това не оправдава използването на нецензурни думи в сутрешния ефир, дори и като творческа препратка към творчеството на Ицо Хазарта. Все пак, пред децата си не винаги говорим това, което мислим. Съжалявам за израза, не и за смисъла", пише Кънев.