Това, в което го обвинява, датира от времето, когато той е бил губернатор на Арканзас

Бивша американска телевизионна журналистка обвини бившия президент на САЩ Бил Клинтън в сексуално посегателство през 1980 г., предаде БТА.

Твърденията бяха публикувани днес на сайт, подкрепящ кандидата на републиканците на президентските избори в Съединените щати през ноември Доналд Тръмп. Кадрите се появиха броени часове преди той да се изправи срещу Хилари Клинтън на третия, последен телевизионен дебат помежду им.

По темата

Това, в което журналистката обвинява Бил Клинтън, датира от времето, когато той е бил губернатор на Арканзас. Лесли Милуи, която по онова време по фамилия е била Дерик, обвини Бил Клинтън, че я е опипвал на три пъти в монтажна на телевизията в южния американски щат, където работела тогава. Жената е интервюирала бъдещия президент на САЩ около 20 пъти.

„Бях седнала на един стол, той дойде зад мен и започна да ми разтрива раменете и да спуска ръцете си към моите гърди. Бях изумена, парализирана. Помолих го да спре, той се засмя”, разказа Милуи.

При втория и третия път Бил Клинтън се отъркал у нея. Той освен това отишъл до дома ѝ, за да я види.

Лесли Милуи каза, че се чудела дали да направи тези разкрития при избухването на скандала с Моника Люински през 1998 г., но се отказала, тъй като искала да защити децата си, които по онова време били много малки.

„Медиите никога не потърсиха сметка на (семейство) Клинтън за тяхното поведение, и ако (моите разкрития) се отразят на изборите, това ще е много добре", заяви бившата журналистка. Тя изрази увереност, че не е „единствената жена, понесла подобен род неща от страна на Бил Клинтън”.

Лесли Милуи отправи своите обвинения срещу бившия президент на САЩ от информационния сайт Брайтбарт. Консервативната медия подкрепя твърдо Доналд Тръмп, който през август назначи нейния шеф Стив Банън за генерален директор на своята кампания.

По-рано този месец редица жени обвиниха самия Тръмп в сексуални посегателства.