Джулиан Асандж отрече Москва да е главното действащо лице зад кибератаките

Основателят на "Уикилийкс" Джулиан Асандж отрече руското правителство или други държави да са източникът му за над 50-те хиляди хакнати имейли на шефа на предизборния щаб на

По темата

Хилари Клинтън Джон Подеста, предадоха БТА и Асошиейтед прес.

В изявление на "Уикилийкс" и отделно в интервю за проправителствената руска телевизия Ар Ти (RT) Асандж отхвърли твърденията, че Русия е главното действащо лице зад кибератаките срещу Подеста и други свързани с демократите лица и организации.

Основателят на Уикилийкс не подкрепи изявлението си с доказателства, които да опровергаят изявленията на правителството на САЩ, че американското разузнаване е стигнало до извода, че Русия стои зад хакерските кампании срещу организации в САЩ, свързани с Демократическата партия. Пробивите породиха опасения, че може и в изборния ден може да има кибератаки.

"Източниците на имейлите на Подеста, които сега се публикуват, не са държави", се казва в изявление на Асандж. Той заяви за RT, че предупрежденията на Клинтън и предизборния й щаб, че Русия стои зад хакването на имейл акаунта на Подеста, са неверни.