Той прогнозира коалиция между ГЕРБ и БСП при извънредни избори

Смятам, че България вече влезе в политическа криза. Ако Борисов загуби, бих му препоръчал да подаде оставка, защото има време после с обратна тяга да спечели изборите и да задържи ГЕРБ на повърхността за още четири години. Ако не го направи, той ще загуби влияние и авторитет сред обществото. БСП също ще направи грешка, ако сега започне да тържествува и да смята, че е победила”, коментира резултатите от изборите журналистът Иван Гарелов. 

Според него вотът против Цецка Цачева всъщност е вот против Бойко Борисов и управлението му.

„Смятам, че политическият хоризонт ще се избистри в близко бъдеще. След извънредните парламентарни избори, които са сигурни, ще имаме голяма коалиция между БСП и ГЕРБ. Убеден съм в това”, заяви Иван Гарелов.

По темата

„Лошият резултат на Цецка Цачева за мен не е изненада. Факт е, че ГЕРБ е големят губещ. В обществото имаше една негативна нагласа, много лошо проведена кампания. Вероятно неподходящ кандидат. Всичко това доведе до крайния резултат за ГЕРБ”, на мнение е Мира Радева.

"Има концентриран много сериозен протестен вот и в голямата си част той се изля при Румен Радев. Необходима е дясна алтернатива и тя трябва да започне на чисто. Без тези, които останаха във властта. Нова десница на тази, която се провали, е абсолютно необходима”, заяви от своя страна Атанас Атанасов.

На въпрос къде ще отидат гласовете на ДПС на втория тур, той е на мнение, че Ахмед Доган до последно ще си прави сметки от кого има по-голям интерес и кой „по-големи порции ще му разпредели – дали Борисов или БСП”.

"Има социологически и психологически изследвания, които показват, че достатъчно на брой гласоподаватели по цял свят гласуват, без да слушат какво казва човек, а гледат как изглежда той и какво доверие вдъхва чисто физически. Някои от хората, които се явиха, не вдъхваха доверие. Вторият тур според мен ще е много труден”, смята Владимир Каролев. 

Според него Румен Радев ще победи на втория тур Цецка Цачева, освен ако ГЕРБ не си променят кампанията или мобилизират ДПС.

„Гласовете на Доган ще решат изборите, както обикновено”, допълни Каролев.

Кого ще подкрепите на балотажа? Гласувайте в нашата анкета тук