Ще се стигне ли до сериозно напрежение?

По темата

„Арена Армеец” - втора част изглежда няма да има. Или това сочи равносметката до момента.

Членовете на секционните комисии започнаха активно да пристигат след 23:00 часа. Всеки чака реда си спокойно. Пред залата има сериозно присъствие на полиция.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Хората са доволни от организацията, разказват, че всичко се случва за около 15 до 30 минути при обработването на двата протокола.

До сериозно напрежение не се е стигнало.

В „Арена-Армеец” са позиционирани две от райнонните комисии – 24-та и 25-та. А другата районна комисия е в зала „Универсиада”. Там се обработват и протоколите от вота за кмет на младост. 

ЧЛЕНОВЕ НА ИЗБИРАТЕЛНИТЕ СЕКЦИИ НОСЯТ БЮЛЕТИНИТЕ ЗА ПРЕЗИДЕНТСКИ ИЗБОРИ

До 01:00 часа сутринта на 7-ми в зала „Универсиада“ са пристигнали 106 секции. Това заяви

Жана Иванова, председател на 23 РИК-София, предаде БГНЕС.

Иванова обясни, че няма опашки и напрежение поне при предаването на протоколите, има достатъчно компютри. Тя каза, че секциите в столицата са общо 595. Големият процент от тях се очаква да дойде по-късно, както и от секциите в „Младост“, където ситуацията е различна и необичайна.

„Донякъде е необичайна не заради нас, а заради това, което се случи и направиха една комисия от 9 члена, при условие, че ние бяхме направили една комисия от 7 члена за РИК и 5 члена за ОИК. Ако така бяха комисиите, хората нямаше така да се редят на опашки и процесът щеше да бъде много по-нормален. Народното събрание реши, че една комисия от 9 члена може да се справи с трите вида избори – за президент, за референдум и за кмет на община. Когато дойдат протоколите можем да кажем как са се справили“, заяви Жана Иванова.

Според нея протоколите са относително верни. Тя каза, че умората се натрупва и напрежението расте, но поне засега е спокойно в залата.