Разговорите между новия и настоящия президент бяха при закрити врата

Румен Радев влезе на "Дондуков 2". Новоизбраният президент беше поканен от действащия държавен глава Росен Плевнелиев.

Двамата се договориха заедно да редят състава на служебния кабинет. Междувременно, Плевнелиев попита  Конституционния съд има ли възможност той да насрочи предсрочните избори в последните месеци на мандата си. 

СНИМКИ ОТ СРЕЩАТА ВИЖТЕ ТУК

Президент отиде при президент, и то само 12 часа, след като народът каза категоричната си дума.

Двамата се разбраха по важни за държават теми. С основен акцент върху евентуалното сформиране на нов служебен кабинет. Засега обаче имена не са обсъждани.

"Нека не бързаме. Имаме уверението на Плевнелиев, че ще имаме консултации по този въпрос", заяви ген. Радев пред журналисти след срещата.

Двамата президенти се съгласиха, че приключилите избори и националния референдум са протекли без сериозни нарушения, по демократичен и легитимен начин.

Същевременно, те признаха необходимостта от координирани и прозрачни действия на институциите, уточняват от Президенството. 

Междувременно, генерал Радев остави прогнозите за предсрочните парламентарни избори за по-натам. И като дата, и като резултати. Но в нощта на избора си петият президент обеща, че няма да дели хората на леви и на десни, на сини и червени, както и по религиозни убеждения. Той увери, че няма да забрави какво е обещал. И заяви, че разчита на вицепрезидента Илияна Йотова.