В понеделник 94-годишната актриса беше приета за лечение по спешност

"Връщам се на сцената, категорично", заяви пред NOVA голямата българска актриса Стоянка Мутафова, която в понеделник беше приета по спешност в болница. 

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

По темата

94-годишната театрална прима сподели пред Ива Софиянска-Божкова, че вече се чувства по-добре. Очаква се след два дни да я изпишат от лечебното заведение. 

Актрисата е претърпяла операция за поставяне на стент на сърцето. Подобна манипулация се прави когато е установено свиване на кръвоносните съдове, което затруднява работата на сърцето.

"Снощи тя претърпя една рутинна операция заради кръвоносен съд, който беше стеснен. Но днес вече е много добре. Тя е в много добро настроение", обясни дъщерята на актрисата Мария Грубешлиева-Муки.

Според нея състоянието на майка й може да се е влошило и заради пътуванията й със самолет в последните месеци. 

Подкрепата на публиката се усеща не само когато си на сцената, но дори и в болничното легло - сподели актрисата.  

"Аз съм щастлива, че хората питат. Явно има някаква обич все пак към мен", казва актрисата Стоянка Мутафова. 

Преди да ни приеме в стаята си, в телефонен разговор госпожа Стихийно бедствие си пожела скоро да види многобройните си фенове. 

"Да не се страхуват от нищо. Страхът не е хубаво нещо. Аз нямам никакъв страх. Имам настроение. Лекарите казват, че съм добре. И аз се чувствам добре. Имам настроение. Лекарите казват, че съм добре. И аз се чувствам добре", добавя Мутафова. 

Лекарите препоръчват поне един месец почивка за Стоянка Мутафова. След това обаче нищо не може да я спре, потвърди и самата Мутафова. 

По темата работиха: Ива Софиянска-Божкова и Ивомира Пехливанова