По думите му антикорупционният закон не трябва да се гледа в залата в сегашния му вид

„Това е пореден обрат. Мнението на министър-прeдседателя се променя многократно. Правилното поведение е да не се бяга от отговорност. Върнатият мандат от ГЕРБ и БСП демонстрира липса на отговорност, заяви в студиото на „Здравей, България” съпредседателят на Патриотичния фронт.

Той отказа да отговори на въпроса дали Патриотите биха подкрепили кабинет, сформиран от Реформаторския блок. Но обясни какви са условията им.

Борисов би подкрепил кабинет на РБ, за да се въведе 100% мажоритарен вот

„Нашите условия са повишаване на пенсиите. Следващото ни изискване е да се изкарат бежанците от лагерите, извън населените места. Неща, по които трябваше да има диалог. А диалог нямаше”, поясни той.

„Говорили сме с всички лидери на Реформаторския блок, която участва в коалицията и подкрепя настоящото коалиционно правителство. Дали вътре между тях има разделение или няма, не бих могъл да отговоря", добави Симеонов.

По думите му има технологична причина Патриотичният фронт да не иска антикорупционният закон да се гледа в зала в сегашния му вид.

„Нека първо да се изясни дали Реформаторският блок ще вземе мандата. Ако те не го вземат, няма списъл да се вкарва в пленарната зала този закон. Няма да има достатъчно време да се разгледа внимателно”, коментира Валери Симеонов.

А какво е мнението му за въвеждането на гласуване от мажоритарен тип?

„Ако се въведе мажоритарният вот, в парламента ще влязат по една-две партии. Тогава ще влязат корпоративни играчи, мутри, чалга певици, футболисти и какви решения ще взима този парламент тогава?”, попита Валери Симеонов.

Целия разговор гледайте във видеото.