В "Александър Невски" беше отслужен молебен

"За да бъде успешно Вашето служение ще бъде необходимо да се вслушвате в стремежите и надеждите на българските граждани, да търсите онова, което е добро и полезно за тях, което носи сигурност, благоденствие и мир".  С тези думи патриарх Неофит се обърна към новоизбрания президент Румен Радев.

По темата

"На вас ще са ви нужни особена чувствителност и мъдрост, присъщи на човек, който помни, че „Бог е, Който върши всичко у всички”, но всеки трябва да „внимава как зида”. Изразяваме увереността, че разбирателството и взаимодействието между църквата и държавата ще продължат и занапред и ви пожелаваме Бог да ви дари със здраве, търпение, мъдрост, далновидност и да благослови вашите трудове и да Ви укрепява, вдъхновява и направлява в предстоящото Ви служение", добави той. 

Властта винаги е свързана с отговорност и колкото по-голяма е властта, толкова по-голяма отговорност възлага Бог, защото комуто е много дадено, много и ще се изисква”, каза още патриарх Неофит.

В "Александър Невски" беше отслужен молебен за новата президентска двойка - Румен Радев и Илияна Йотова, на който присъстваха и Росен Плевнелиев. Маргарита Попова, Симеон Сакскобургготски, омбудсманът Мая Манолова и много други.

В памет от този исторически ден и за благословение патриарх Неофит подари на президента Радев икона на Иисус Христос с пожелание той да го подкрепя в предстоящото му служение.