Ще бъде ли черноморският град европейска сензация?

Созопол в битка за "Европейска дестинация на годината". Кои са конкурентите на града и как можем да гласуваме за българската кандидатура?

По темата

Конкуренцията е меко казано убийствена - градът на любовта - Париж, вечния град - Рим и столицата на световната мода Милано. Ще си помислите - какво толкова, никой не е на море. Ето и морските перли - Бонифацио на едноименния  пролив между Корсика и Сардиния, Гданск в Балтика, събрал традициите на стария търговки съюз - Ханзата и Стари град в Адриатика, разположен на остров Хвар.

Но и нашата древна Аполония, има с какво да се похвали. А жителите на Созопол са крайно мотивирани да гласуват за родното си място.

Море, слънце, крепост, риба, вампири, смесено население, археология. Дали “Европейска дестинация за 2017 година“ - платформа за туристически решения, базирана в Брюксел, ще избере това многообразие?

Победителят ще бъде определен след гласуване в интернет на страницата на European Best Destinations. Сайтът има 80 хиляди потребители и 3 милиона посетители.

Градът вече е печелил международно признание.

В конкурса се състезават населени места, които са впечатлили съвременните пътешественици с качеството на услугите, привлекателност, забележителни исторически, културни и природни обекти.

Самото включване в подобна класация е вече успех, казват жители на Созопол.

Всеки може да даде своите предпочитания до 10 февруари.