Как се свиква с температури под - 20 градуса?

Температури до - 20. Така се събуди България тази сутрин. Къде беше най-студено и как ще посрещнем почивните дни?

Минус 21 градуса показваха термометрите в Севлиево, Велинград, Банско, Златица и разбира се, обичайният рекордьор както по студ, така и по жега - Кнежа. Студът продължава. Утре отново в сила е код жълто за ниски температури за Западна и Централна България. Очакванията: по-скромни от днешните - до минус 16 градуса и отрицателни температури през деня.

По темата

Как се живее в Кнежа при обичайни температури под -20 градуса?

„Днес минималната температура падна до минус 21 и 23 градуса”, обясни Галина Бозова, ръководител на метеорологична станция-Кнежа.

Кнежа! Една от най-студените точки у нас през зимата. Как местните издържат на минусовите температури? Питаме Тихомир. Работи като куриер в Кнежа и за това сутрин става рано, когато в града е най-студено.

„Минус 22 градуса не е нищо. В студа се справяме с по-дебело яке,шапка, ръкавици. Аз излизам сутрин в 5:30 часа. В най-големият пик на студа и трябва да сме добре облечени.Ние сме свикнали на повече. Аз си спомням, че миналата година беше -29. И съм работил – излизам в 5:30 и се прибирам в 20:30 часа вечер”, обясни куриерът Тихомир Никовски.

Свикнали са и са останалите жители на Кнежа. От местната метеорологична станция не очакват рекорд като преди няколко години. Предупреждението на синоптиците, че студената вълна няма да отмине скоро и ще е студено през следващите дни. Не само в Кнежа!

Повече по темата гледайте във видеото.