В открито писмо той дава срок на новия парламент да разгледа резултатите от референдума

Слави Трифонов - с ултиматум към политиците. В открито писмо той дава на бъдещия парламент две седмици да започне работа по референдума. 

По темата

"Ако за две седмици депутатите не започнат работа по референдума, в началото на третата седмица аз ще отида пред сградата на Народното събрание, за да си потърся гражданските права",  обяснява Трифонов.

Ако в този двуседмичен срок депутатите започнат работа по промяната на законите, съобразно решенията на референдума, след това им давам два месеца да приемат новите закони. Два месеца е достатъчно време да се прецизират и приемат конкретните законодателни решения, заявява той.

Слави Трифонов е категоричен, че ако в този срок промените в изборното законодателство не са приети, той ще отиде пред сградата на Народното събрание, за да „отвоюва гражданските си права”  и обяснява: „Това ще направя сам. Какво ще направят другите два милиона и половина, които мислят като мен, не знам. Но знам, че “Съединението прави силата.” За мен обратното броене вече започна”.