Директни включвания и онлайн излъчване на живо дават възможност на зрителите да проследят най-любопитните моменти около бляскавото кино събитие

В навечерието на 89-ата церемония по връчването на най-престижните филмови награди "Оскар" на 26 февруари кореспондентът на NOVA в САЩ Ясен Дараков ще представи някои от най-любопитните моменти от червения килим. През следващите дни с поредица от ексклузивни репортажи, интервюта и преки включвания в ефира на NOVA Дараков ще отразява най-престижното кино събитие в Холивуд, подготовката на залата, ще влезе зад кулисите и ще посрещне звездите на червения килим, минути преди да станат ясни имената на победителите. 

В неделя, 26 февруари, часове преди най-очакването събитие, Ясен Дараков ще направи ексклузивна 30-минутна обиколка на червения килим, която ще се излъчва на живо онлайн на уебсайта на NOVA – Nova.bg. Желаещите да влязат в обувките на звезден репортер могат да зададат своите въпроси предварително нa Nova.bg или във Facebook страницата на NOVA. Отговорите ще могат да чуят в неделя в 20.00 ч. от Ясен Дараков. 

"За мен това са Оскарите, на които ще съм най-горд като българин – един вече спечелил – Владимир Койлазов. И един номиниран – Тео Ушев. За първи път ще мога да говоря на български език с номиниран за Оскар на червения килим и още от сега се вълнувам", казва Ясен Дараков. Кореспондентът на NOVA ще се срещне с Тео Ушев на червения килим ексклузивно, минути преди той да влезе в "Долби тиътър" за церемонията в най-важната нощ в кариерата си. 

"Тази година очаквам този килим да бъде наелектризиран от политически послания. Вече видяхме Холивуд срещу Тръмп и очаквам да чуя мненията на звездите в тяхната най-голяма нощ". Дараков проследи противоречивата президентска кампания от първия вот в предварителните избори в Айова до встъпването в длъжност на Доналд Тръмп през януари и протестите след това, в които се включиха редица звезди като Мадона, Риана, Робърт де Ниро и други.

Не пропускайте Ясен Дараков и преките му включвания в седмицата на Оскарите за Новините на NOVA, "Здравей, България", "Събуди се" и "Комбина". А в понеделник в "Здравей, България" на живо от "Долби тиътър" в Лос Анджелис зрителите ще проследят от първо лице какви са първите настроения, след като вече са ясни носителите на престижните статуетки. 

Ясен Дараков е единственият български журналист, който за шеста поредна година отразява събитието от червения килим. Интервюирал е кино величия като Кейт Бланшет, Джордж Клуни, Анджелина Джоли, Глен Клоуз, Упи Голдбърг, Кристофър Плъмър, Ема Уотсън, Упи Голдбърг, двукратния носител на Оскар за режисура Алехандро Иняриту, Джей Кей Симънс, Браян Кранстън и други. В своята кариера той е продуцирал новинарски емисии във филиали на американските телевизии ABC и FOX в САЩ. Днес Ясен Дараков е създател и главен редактор на водещия вестник за българите в САЩ и Канада BG Voice. Сред неговите най-запомнящи се репортажи са живите включвания от разрушителните последици от урагана "Санди" през 2012 г., за срещата на лидерите на Г-8, петролния разлив на "Би Пи" в Мексиканския залив от 2010 г., наводненията по поречието на Мисисипи от 2011 г. В кариерата си е отразявал редица събития от Холивуд, репортажи от финала на American Idol, поклоненията на Майкъл Джексън и Уитни Хюстън, както и още много други новини отвъд Океана.