Представете си място, изпълнено с простор и зеленина, което се намира само на няколко метра от плажа

Когато чуете за къща в града, в съзнанието ви може би веднага изниква онази малка къщичка на мишока Стюърд Литъл от едноименния филм, притисната от масивните гиганти, които все повече завземат урбанизираните територии.

Представете си обаче място, изпълнено с простор и зеленина, което се намира само на няколко метра от плажа. Спокойствието е изцяло ваше, а динамиката на града е само на 10 минути път с кола. Разполагате с две лично ваши градини и винаги имате място да паркирате автомобила си.

Това не е утопия. Наскоро в бургаския район "Сарафово ЮГ" завърши строителството на Atlantis Homes 2 - затворен комплекс от градски къщи т.нар. таунхауси.

Какво е таунхаус?

Тази нова за България концепция в световен мащаб е позната отдавна. Таунхаусите са група от къщи, които обикновено са обединени в общ комплекс. Модерните жилищата са с обща архитектурна визия, като са долепени едно до друго. Своеобразните къщи са напълно самостоятелни и всяко домакинство разполага със свой вход и 2 собствени градини.

Лично пространство и сигурност

Именно комбинацията на тези 2 фактора, е това, което прави градските къщи по-желани от апартаментите и класическите къщи. В Atlantis Homes 2 всяко жилище има 2 етажа, които принадлежат изцяло на собственика.

Високият брой на кражбите в индивидуалните селски къщи е фактор, който често отказва хората да пристъпят към покупка на подобен имот, а охраната би излязла доста солено за семейния бюджет.

От своя страна таунхаусът се намира в затворен комплекс, обитаван целогодишно и от други живущи. Тук отпадат всички притеснения, свързани с периодите, в които къщата се оставя необитаема. Друго предимство е и контролираният достъп при централния вход. Така собствениците се любуват едновременно на самостоятелност в дома си и предимството на постоянно обитавания и от други хора имот.

Значително по-малко разходи

Когато говорим за класическа къща, един от най-ключовите въпроси е как ще бъде отоплявана. Таунхаусите имат сериозно предимство в това отношение, тъй като само 2 от стените са външни, което автоматично означава по-ниски сметки за ток.

Поддръжката на зелените пространства също е значително по-лесна. Ако желаят, собствениците могат да си наемат градинар, който да ги отменя в тази работа и да си поделят разходите.

За разлика от покупката на апартамент, където трябва да си купиш паркомясто отделно, при Atlantis Homes 2 паркомястото е безплатно.

Комфортен живот сред море от зеленина

Разпределението на този съвременен тип дом също не е за пренебрегване. Активният или спокоен живот в къщата са въпрос на личен избор.

С влизането през вратата се оказвате във външната си градина – място перфектно за барбекю, събиране с приятели или време, прекарано със семейството. Той е преграден от останалите с висока и плътна естествена растителност, която дава усещане за уют и уединение.

Влизайки в сградата пред вас се намира просторна и светла всекидневна с кухненски бокс. На приземния етаж има още санитарен възел и килер. От другата страна на хола се намира вратата към втората градина. Там е идеалното място за сутрешно кафе и чаша прясно изцеден фреш или спокоен следобед с любимата книга в ръка. Зелените пространства са и перфектно място за детска игра на напълно обезопасено място сред природата. Този тип жилище е идеален и за всички, които има свой домашен любимец.

 

Второто ниво е отредено изцяло за спалните помещения. Можете да се отдадете на тотален релакс, за да отпочинете от напрегнатото ежедневие и да се заредите за новия ден. На този етаж се намира още един санитарен възел и тераса с изглед към градината.

Общи пространства сред естествена растителност

Класиката сред затворените комплекси обикновено е общ басейн. Неговата поддръжка обаче често е доста скъпа, а и кой има нужда от това, когато плажът е само на 200 метра от входната му врата.

Именно заради това създателите на Atlantis Homes 2 решават да заложат по нестандартно и природосъобразно решение. В централната част на комплекса изграждат алеи, изпълнени с дървета, цветя и храсти.

Същевременно общите пространства са сведени до минимум, за сметка на по-големи лични градини. Това носи със себе си и един от най-големите плюсове – в комплекса няма такса поддръжка.

Защо инвестицията си струва?

Atlantis Homes 2 е изграден в престижния район на Бургас - "Сарафово ЮГ". През последните години инвеститорите на проекта от Атлантис България Холдинг развиха уникална инфраструктура в района. През 2016 г. те изградиха цялостната канализация на района, както и чисто нова улица, която свързва новите сгради с основната пътна артерия.

Изключително положителен фактор е ниската плътност на застрояване, която е в пълен противовес с масовата урбанизация в централните градски части. В синхрон с това и сградите на компанията залагат на простора, както и на баланса между зелени и застроени площи, който е все по рядко срещан сред новото строителство.

Разрастването на града в посока Сарафово е вече факт.  Местоположението на жилищата в рамките на Бургас определя тяхното лесно и бързо закупуване с ипотечен кредит, който покрива до 90% от стойността им. Поради покачилото се търсене на готови жилища прогнозите са, че до няколко години цените на имоти в новия район ще се увеличат значително. Това определя добрата ликвидност на жилищата  - бърза продажба на цена около и над пазарната стойност на имота.

Много от купувачите закупуват жилища с ясната идея за добра инвестиция и бъдеща печалба. Те са привлечени и от факта, че на цената на апартамент в крайморски квартал като "Лазур", където плътността на застрояване е изключително висока, в "Сарафово ЮГ" могат да си закупят самостоятелна градска къща.

„Имаме купувачи не само от Бургас, но и от София, Пловдив и другите големи градове. Значителен брой от покупките са направени от българи, които живеят в чужбина. Като цяло по предприемчивите хора бързо се ориентират към успешната инвестиция. Все по-чести са случаите на клиенти, които избират да вложат парите си в наш имот.”, каза Елизавета Фучиджи, ръководител на търговския отдел на холдинга.

Повече за проекта Atlantis Homes 2 можете да научите на адрес: http://homes2.atlantisestates.bg/ 

 

*Платена публикация