Полицията откри медицински документ, удостоверяващ този факт

Мъжът, ранил девет души, нападайки с брадва минувачи на централната гара в Дюселдорф, страда от параноидна шизофрения, съобщи полицията, цитирана от ДПА и БТА.

При обиск на апартамента на 36-годишния нападател в град Вупертал полицията откри медицински документ, удостоверяващ, че той страда от болестта. Според брата на нападателя той купил брадвата, защото имал усещането, че го следят.

По темата

Сред ранените при нападението вчера вечерта е 13-годишно момиче от Дюселдорф и двама италиански туристи. Смята се, че той е нападнал първо пътниците от локален влак на перона, преди да се нахвърли с брадвата срещу хората в главната зала на гарата.

По-рано полицията съобщи, че мъжът, който е от Косово, е действал сам и че няма признаци за терористичен акт. Той е пристигнал в Германия през 2009 г. и получил право за пребиваване в страната, като поискал убежище.

След нападението мъжът избяга и се самонарани, скачайки от мост в опит да избегне залавянето си. В момента е арестуван.

През юли миналата година 17-годишен кандидат за убежище с нож и брадва извърши подобна атака в локален влак близо до град Вюрцбург. Тогава бяха ранени петима души.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.