"Ние знаем, че сто процента защита няма", коментира Стефан Янев

По темата

Случилото се в Лондон показва, че има нужда от постоянна бдителност. Така министърът на отбраната Стефан Янев коментира терористичната атака в Лондон на 22 март.

„Такава бдителност имаме и ние в България. Предприети са всички необходими превантивни мероприятия и мерки, за да не се случва подобен инцидент“, допълни той.

„Ние знаем, че сто процента защита и гаранция няма. Добрата новина е, че към момента всички служби, които работят по темата, нямат непосредствени сигнали за заплаха от този тип на наша територия. На този етап бихме могли да успокоим нашите граждани, че службите и правоохранителните органи работят превантивно“, посочи министърът.

Междувременно ИДИЛ пое отговорност за атаката в Лондон, при която загинаха четирима души, а десетки бяха ранени. В сряда мъж, облечен в черно, се вряза с автомобила си в пешеходците на моста Уестминстър. После се насочи към парламента на Великобритания, където се блъсна в заграждения. След като излезе от колата, той намушка с нож един полицай, преди да бъде ликвидиран. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.