Причината е, че от КТБ са подали втора претенция към компанията в размер над 57 милиона лева.

Eдинственият производител на автомобили у нас – „Литекс Моторс”, подаде молба за откриване на производство по несъстоятелност. Това става ясно от съобщение, изпратено от компанията до медиите. Писмото е подписано от изпълнителния директор на дружеството Илия Терзиев.

По темата

От него става ясно, че причината за това е, че от Корпоративна търговска банка са подали втора претенция към компанията в размер над 57 милиона лева.

„Във връзка с появилите се днес публикации в медиите, като представляващ „Литекс Моторс“ АД, съм длъжен да заявя следното:

На 17.02.2017 год., от Корпоративна Търговска Банка (в несъстоятелност) беше подадена втора по ред искова претенция към „Литекс Моторс“ АД на стойност 57 032 821, 60 лева.

С цел запазване на дружеството, интересите му и интересите на други негови кредитори, и по препоръка на юридическия екип на „Литекс Моторс“, на 24.02.2017 год. се наложи подаването на молба за откриване на производство по несъстоятелност.

Искът е нормална защитна реакция и срещана практика при инвеститорите клас А.

Делото не е в ход и производството не е стартирало, а „Литекс Моторс“ АД е нормално функционираща компания”, се казва в съобщението до медиите.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.