В събота ансамбълът по художествена гимнастика отново донесе златен медал за България

Много сме доволни от момичетата, те играха много концентрирано и смело. Доволни сме и продължаваме нататък”, заяви пред NOVA треньорът на националния ансамбъл по художествена гимнастика  Весела Димитрова.

По темата

„Те са много амбициозни деца и успяват да се концентрират на големи състезания  и да покажат на това, което са способни. Те имат още доста неща да учат и да усъвършенстват. Ще е доста дълъг процес, докато станат перфектни”, добави тя.

В събота ансамбълът ни по художествена гимнастика отново донесе златен медал за България, този път от многобоя на турнира от Световната купа в Баку, Азербайджан.

Грациите ни завършиха на първо място с общ резултат 36.500. В съчетанието си на 3 топки и 2 въжета те получиха оценка от 18.200, а в петък си осигуриха 18.350 на изпълнението си на обръчи. Втори в крайното класиране останаха италианките, а трети завърши тимът на Украйна.

В индивидуалната програма Невяна Владинова също спечели бронзов медал от многобоя. Грацията ни завърши на 3-ото място след рускините Арина Аверина и Александра Солдатова.

В неделя са финалите на отделните уреди, както в индивидуалната, така и в отборната надпревара.Следващото състезание за ансамбъла е Световната купа в зала „Арена Армеец” в София. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.