Той отваря врати в Букурещ

Бившият комунистически диктатор Николае Чаушеску, граф Дракула и Исус Христос се срещат в румънския музей на кича, който отваря врати днес в Букурещ, съобщава АФП, цитирана от БТА.

Дракула представлява най-известната румънска марка, но също така и абсолютна величина за румънския кич, тъй като образът му се използва по много хаотичен и противоречив начин, посочи пред АФП Кристиан Лика, собственик на музея.

Този 41-годишен специалист по реклама казва, че "живо се интересува от кича" и разказва, че е пораснал "като всички от неговото поколение с комунистическия кич" от ерата на Чаушеску.

В музея е представен и Николае Чаушеску в "легендарно" въплъщение на румънския кич - снимка показва диктатора, носещ скиптър на церемонията по встъпването му в длъжност като президент на републиката през 1974 г.

Общо 215 предмета, изложени в музея, са разпределени в шест категории, сред които "Религия" и "Прави твой собствен кич".

Една секция е посветена на изобилстващия "цигански кич". Там могат да се видят снимки на цигански барони, окичени с корони и други златни аксесоари.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.