Така загиналите при протестите стават общо 38

20-годишен демонстрант стана 38-ата жертва на безредиците във Венецуела, продължаващи вече повече от месец, предадоха БТА и Асошиейтед прес. 

Екдер Луго починал днес, след като бил прострелян снощи в главата в град Валенсия по време на масови протести, съпътствани от грабежи.

ВИЖТЕ СНИМКИ ОТ ПРОТЕСТИТЕ, КОИТО РАЗТЪРСВАТ СТРАНАТА 

По темата

Различни източници съобщават за най-малко 38 смъртни случая през петте седмици на протести срещу правителството, макар че според прокуратурата броят им е 37. Ранените са около 700.
Град Валенсия бил спокоен до вчера следобед. При размириците много магазини са изгорели, а празните улици са осеяни с боклуци. Войници арестуваха десетки по обвинение, че са участвали в насилието.

Опозицията иска произвеждане на президентски избори, за да свали държавния глава Николас Мадуро. За утре са планирани протести в столицата Каракас.

Администрацията на президента на САЩ Доналд Тръмп следи отблизо събитията във Венецуела и смята някои от постъпките в страната за "достойни за съжаление", предаде Ройтерс, цитирайки говорителката на Белия дом Сара Хъкаби Сандърс. 

Тя отказа да коментира дали Съединените щати предприемат конкретни стъпки по въпроса.
 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.