Бившият директор на Военномедицинска академия е бил намерен безжизнен във вилата си край Велинград

Внезапно почина ген. Стоян Тонев. 63-годишният бивш директор на Военномедицинска академия е бил намерен безжизнен следобед във вилата си край Велинград. Според информация на полицията става въпрос за естествена смърт. Открит е от градинар, който работи в района.

По темата

Ген. Тонев беше началник на ВМА в периода 2002 – 2013 г. През 2016 г. беше привлечен като обвиняем за нанесени щети за 16 млн. лева на Военномедицинска академия, докато е бил начело на болницата.

През 2008 г. получава наградата „Лекар на 2008 година“. Известно време е заместник-кмет по здравеопазването в Столична община. Член е на Европейската и Американската асоциации по кожни и венерически болести, както и на Асоциацията по сексуално трансмисивни болести. Национален консултант по дерматология и венерология.

През 2016 г. е привлечен като обвиняем за нанесени щети за 16 млн. лева на Военномедицинска академия, докато е бил начело на болницата. Обвинението идва след одитен доклад на военното министерство. Сделките са били за отдаване под наем на помещения и медицинска апаратура на частна лаборатория за образна диагностика. Заедно с Тонев, прокурорите погнаха и доц. Андрей Иванов, мажоритарен акционер в лабораторията. Доказателствата сочат, че Иванов умишлено е ощетил държавната болница за сметка на своята частна лаборатория.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.