Вещите били забравени в беседка в детска градина

Постъпка за пример! 5-годишно момиченце намери портмоне, пълно с пари, и скъп телефон и заедно с баба си го върнаха на собственичката му. Случката е с адрес град Лом, в детската градина на малкото дете.

По темата

Историята за дебел портфейл, котка, баба и внуче започва минути, след като баба Тони взела малката Цветелия от детската градина.

„Вървяхме по главната пътека на двора и в един момент Цветелия видя малките котенца на пейката и се впусна към тях да им се радва”, разказва Антония Неофитова.

Котетата обаче избягали и малката Цвети продължила към беседката на детската градина. На пейката вътре тя видяла портмоне и още преди да я настигне баба й, изтичала, за да й даде намерената вещ.

„Аз взех портмонето, видях, че има лична карта и банкноти по десет лева. Затворих го и веднага тръгнах на обратно към госпожата”, разказва бабата.

„Отворихме заедно портмонето и доста се изненадах, като видях, че има лична карта, шофьорска книжка, доста пари с бележката от банката, скъп телефон. Имаше сериозна сума пари за средно статически българин, над 1000 лева беше сумата. Не сме ги броили, така решихме. Те си бяха по 20 и 50 лева, доста голяма сума”, разказва Виктория Вилиянова - учител в Детска градина „Снежанка”.

Бабата и учителката не се чудят дълго и тръгват към полицията. И още на вратата на детската градина ги настига собственичката на портмонето.

Жената разказала, че не очаквала някой да намери и върне портмонето с всичко в него. И останала доволна, че това е малкото 5-годишно момиченце.

„В този момент тя извади 40 лева и ги подаде на детето, но в първия момент аз й отказах, как да ви кажа, това е много силна тръпка, но след това детето ги пое”, разказва Антония Неофитова. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.