За децата организаторите бяха подготвили разнообразна програма

Победителите в ПРОМЯНАТА ParaKids организираха първото си спортно събитие. Спортният празник се проведе на лекоатлетическа писта в Националната спортна академия „Васил Левски” в София под надслов „За всички деца“ в НСА „Васил Левски”.

ВИЖТЕ СНИМКИ ОТ СПОРТНОТО СЪБИТИЕ НА PARAKIDS

По темата

За децата организаторите бяха подготвили разнообразна програма, която включваше щафетни игри, гимнастика, бягания, каране на кънки и ролери и рисуване, а всички желаещи можеха безплатно да се изследват за гръбначни изкривявания. 

Специален гост на събитието беше параолимпиецът Антоан Божилов - европейски и световен шампион за младежи на дълъг скок и щафета 4 х 100 метра. Антоан и неговият треньор Георги Недев се погрижиха децата да усетят емоцията от състезанията по бягане.

В ParaKids Даниела Садикова и Бояна Коцева работят с деца с увреждания, гръбначни изкривявания и наднормено тегло, като осигуряват тренировки по плуване, тренировки с адаптирани ски и лечебна гимнастика. Двете планират да се снабдят и с нова специална екипировка. 

Актуална информация за проекта ParaKids и инициативите на Даниела и Бояна може да прочетете ТУК.

ПРОМЯНАТА е най-голямата социално отговорна инициатива на Нова Броудкастинг Груп, реализирана в партньорство с фондация Reach for Change.  Ако имате идея, която може да подобри живота и бъдещето на децата в България, кандидатствайте до 18 юли в новия конкурс на ПРОМЯНАТА:  https://nova.bg/promyanata/apply.